Bouwkundig advies

Om te bepalen hoe en in hoeverre een pand (tijdelijk) bewoond kan worden, inventariseren wij onder meer de volgende zaken:

  • Brandveiligheid en vergunningen
  • Energieverbruik
  • Sleutelplan en plattegrond
  • Voorzieningen zoals douches en liften
  • Ventilatie

In sommige gevallen hebben onze opdrachtgevers de benodigde kennis in huis of hebben ze samenwerkingspartners die de bovenstaande punten in kaart kunnen brengen. Als dit niet het geval is, werken wij samen met hiervoor erkende bedrijven.

Wolf Huisvestingsgroep kan de volgende documenten (laten) opstellen zodat een gemeente het verzoek tot (tijdelijke) herbestemming goedkeurt en u vooraf weet wat de kosten zijn. Bovendien kunt u met deze documenten bij uw opstalverzekering aangeven dat de uitgebreide dekking van kracht blijft:

Kosten

Deze dienst bieden we meestal aan als onderdeel van een totaalpakket. Als losse activiteit belasten we de kosten van derden door: Afhankelijk van de eventueel aangeleverde technische tekeningen, het metrage van het pand en de vraag of we zowel met onzelfstandige als met zelfstandige woonruimtes rekening moeten houden, kost een brandveiligheidsrapport en een brandveiligheidstekening samen tussen de €500,- en €1100,- Het opstellen van een lijst met te nemen maatregelen mede op basis van een inspectie van het pand kost tussen de €300,- en €600

Ons eigen uurtarief is €150,- Zie ook Onze algemene voorwaarden