Hét model om huurprijs en subsidie te berekenen

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.


Wilt u weten of u het risico loopt dat uw huurder korting kan afdwingen? Wilt u weten hoeveel huur u mag vragen als de woning aan een nieuwe huurder wordt verhuurd? Of wilt u weten hoeveel huursubsidie uw huurder zou kunnen krijgen? Dan zou u bij de huurcommissie kunnen aankloppen. Helaas staan er zoveel fouten op hun site, dat de verwarring blijft.
Nu is er eindelijk een alternatief, Dit kan u honderden euro’s per jaar per woning besparen! Een voorbeeld zien voor een zelfstandige woonruimte en een voorbeeld voor een onzelfstandige woonruimte kan uiteraard. Ook van een (groep) woning(en) kunnen we zo in één opslag de netto woonlasten aangeven.

Achtergrondinformatie

De huurcommissie houdt geen rekening met het energielabel en de locatie van de woning. Terwijl dat volgens het nieuwe woningwaardestelsel, eind vorig jaar al ingevoerd, toch echt moet.

Maar er is meer. Voor kleine zelfstandige woningen kent het rekensysteem teveel punten toe aan grote steden (omdat het aantal ‘omgevingspunten’ niet wordt ‘afgetopt’ zoals de regels van de huurcommissie zelf voorschrijven). In de PDF van de huurcommissie staat de huurprijs van een zelfstandige woning niet, van onzelfstandige woonruimte komt de berekening op 1 punt lager uit dan online wordt vermeld. Ook maakt de huurcommissie afrondingsfouten.

Door dit gebrek aan transparantie tasten huurder en verhuurder vaak in het duister over de toegestane huurprijs. De huursector heeft dus baat bij een beter functionerend en transparanter online rekenmodel. Dat zorgt voor minder geschillen en zal uiteindelijk kosten besparen.

Het model dat Wolf Huisvestingsgroep heeft ontwikkeld lost alle genoemde gebreken van de huurcommissie op. In één oogopslag zie je de juiste huurprijs. Vergissing gemaakt? Dat is met een muisklik opgelost.

Daarnaast berekent dit nieuwe model de huurtoeslag waar een huurder recht op heeft tot op 1 eurocent nauwkeurig.

Op alle transacties zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.