Hét model om huurprijs en subsidie te berekenen

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te nemen.
Denk je dat je teveel huur betaalt? Wil je weten hoeveel huurtoeslag (huursubsidie) je kan krijgen?  Dan kan je bij de huurcommissie terecht. Helaas staan er zoveel fouten op hun site, dat de verwarring blijft.
Nu is er eindelijk een alternatief, voor vijf Euro door iedereen te downloaden. Dit kan je honderden euro’s per jaar besparen! Om van te voren te zien hoe het er uit ziet kan je hier een voorbeeld zien voor een zelfstandige woonruimte en hier een voorbeeld voor onzelfstandige woonruimte.

Achtergrondinformatie

De huurcommissie houdt geen rekening met het energielabel en de locatie van de woning. Terwijl dat volgens het nieuwe woningwaardestelsel, eind vorig jaar al ingevoerd, toch echt moet.

Maar er is meer. Voor kleine zelfstandige woningen kent het rekensysteem teveel punten toe aan grote steden (omdat het aantal ‘omgevingspunten’ niet wordt ‘afgetopt’ zoals de regels van de huurcommissie zelf voorschrijven). In de PDF van de huurcommissie staat de huurprijs van een zelfstandige woning niet, van onzelfstandige woonruimte komt de berekening op 1 punt lager uit dan online wordt vermeld. Ook maakt de huurcommissie afrondingsfouten.

Door dit gebrek aan transparantie tasten huurder en verhuurder vaak in het duister over de toegestane huurprijs. De huursector heeft dus baat bij een beter functionerend en transparanter online rekenmodel. Dat zorgt voor minder geschillen en zal uiteindelijk kosten besparen.

Het model dat de Wolf Huisvestingsgroep heeft ontwikkeld lost alle genoemde gebreken van de huurcommissie op. In één oogopslag zie je de juiste huurprijs. Vergissing gemaakt? Dat is met een muisklik opgelost.

Daarnaast berekent dit nieuwe model de huurtoeslag waar je recht op hebt tot op 1 eurocent nauwkeurig.

Op alle transacties zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.