Nieuws & kennis

Student kiest voor Campus en centrum

Studenten betalen liever meer geld voor een gedeelde kamer op een studentencampus of rond het stadscentrum dan voor een eenkamerwoning op een andere plek. Het aantal uitwonende studenten daalt, maar kamertekorten blijven bestaan door meer internationale studenten.

Lees verder

Grote steden onderzoeken of inschrijving voor sociale huurwoning overal kan gelden

De vier grote steden onderzoeken of de regionale inschrijving voor een sociale huurwoning overal kan gaan gelden. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen weten of ze huurders zo meer flexibiliteit kunnen bieden.

Lees verder

Korte procedure bij transformatie

Uit twee recente uitspraken van de Raad van State volgt dat de korte vergunningenprocedure vaker kan worden toegepast bij transformaties dan aanvankelijk werd aangenomen.

Lees verder

Amsterdam blokkeert huurstijging woningen

De gemeente Amsterdam voorkomt dat de huur van kleine appartementen de komende jaren fors toeneemt. Wethouder Laurens Ivens (SP) gaat invoering van landelijke regel­geving blokkeren.

Lees verder

Senaat akkoord met nieuwe verhuurderheffing

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de Wet verhuurderheffing. De heffing gaat vanaf 2018 omhoog, maar er is vrijstelling voor eigenaren met minder dan 51 sociale huurwoningen.

Lees verder

Meer nieuws